L’Assemblea General de la UEAPME nomena a María Helena de Felipe com a vicepresidenta

 

Maria Helena de Felipe amb la presidenta de UEAPME, Gunilla Almgren

 

La confederació d’associacions i federacions de petites i mitjanes empreses a Europa, UEAPME, nomena a la senyora De Felipe en substitució del senyor Antonio Garamendi, que des del mes de novembre és president de CEPYME.

 

María Helena de Felipe, que és vicepresidenta de Foment del Treball i presidenta de FEPIME —la federació de la petita i mitjana empresa a Catalunya— té el propòsit, amb aquesta nova posició a Brussel·les, de facilitar i acostar la informació i les eines que la Unió Europea brinda a les pimes per participar en projectes de creixement i internacionalització.

 

De fet, un dels principals reptes de la UEAPME és influir perquè la Comissió Europea afavoreixi i doni un suport més intens a les pimes, ja que considera que les polítiques comunitàries prioritzen els emprenedors i les empreses emergents davant les pimes que ja treballen i donen ocupació a milions de persones. UEAPME ha iniciat la revisió de la Small Business Act —un programa de la Unió Europea a favor de les pimes— amb la voluntat que es tradueixi en polítiques reals i, sobretot, tingui efectes pràctics i que les mesures aprovades siguin d’aplicació a cada país membre.

 

La UEAPME representa més de 12 milions d’empreses que donen ocupació a 55 milions de persones del conjunt d’Europa. Formen part de la UEAPME un total de 80 organitzacions empresarials de 34 països. El Consell d’Administració i l’Assemblea General de la UEAPME va tenir lloc el 9 de juny a Bucarest (Romania).

 

L’INSTITUT AGRÍCOLA, com a membre de CEPYME, participa activament a vàries de les comissions de la UEAPME, especialment en dues, la relacionada amb el medi ambient i la de l’alimentació —coneguda com a Food Forum.

 

Article publicat a La Drecera 151. Maig - Juny 2015

Revista de la patronal Agrària de Catalunya