García-Legaz aconsella a les empreses catalanes no deixar d'exportar encara que millori la demanda interna

Reunió organitzada per Foment del Treball en que el secretari d'Estat de Comerç presenta el pla del Govern d'Espanya per internacionalitzar l'economia

 

Font: FOMENT DEL TREBALL

 

El secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, ha aconsellat avui a les emprerses de Catalunya"insistir en l'esforç exportador sense tornar a cometre l'error de replegar-se en el mercat interior ara que han millorat els indicadors econòmics, cosa que ja ha s'ha esdevingut en d'altres ocasions". García-Legaz s'ha reunit amb un centenar d'empresaris de Catalunya en una trobada organitzada per Foment del Treball en què el secretari d'Estat de Comerç ha pogut presentar el Plan Estratégico de Internacionalización de la Economía Española.

El president del Foment, Joaquim Gay de Montellà, en l'obertura de l'acte, ha remarcat l'esforç exportador que les empreses de Catalunya han fet en els darrers anys i que suposa una quarta part del total de volum exportador d'Espanya. En aquest sentit, García.Legaz ha subratllat que el fet "que Catalunya sigui el principal exportador de l'Estat és molt positiu per a la resta d'Espanya".

Jaime García-Legaz ha defensat davant l'auditori d'empresaris l'esforç de l'actual Govern de l'Estat i l'eficiència de les seves polítiques d'internacionalització de l'economia espanyola: "Hem aconseguit que l'exportació sigui un pilar estructural del creixement i l'any passat Espanya va ser el tercer país del món en creixement de les exportacions".

García-Legaz, ha recordat que el pla estratègic per a la internacionalització de l'economia espanyola incorpora un acord amb el Banc Mundial que analitza quines són les barreres a la competitivitat per comunitats autònomes. En aquest sentit, García-Legaz ha assegurat que "Havíem detectat que algunes de les reformes es frenen per les normatives de les autonomies, per la qual cosa, amb l'acord es podran definir marges de millora i clima d'inversió per autonomies".

Foment Internacional. Detectar i aprofitar oportunitats de negoci i inversió arreu

La tasca de Foment del Treball en favor de la internacionalització de l'economia i les empreses catalanes inclou la recerca i exposició de noves destinacions per a les empreses que han obert mercat i la promoció de la iniciació en el cas d’aquelles empreses que es plantegen la projecció exterior per primera vegada. En aquest sentit, Foment organitza missions empresarials per a l’obertura de nous mercats i ofereix desenes de jornades anuals de detecció d’oportunitats de negoci i inversió arreu del món. La principal motivació d’aquestes jornades consisteix en apropar a les empreses catalanes les oportunitats que existeixen en l’exterior per comercialitzar els seus productes o serveis. Les jornades d’Internacional durant el 2013 van comptar amb l’assistència de més de 1.000 professionals.

 

D'esquerra a dreta, Joaquim Gay de Montellà, President de Foment del Treball; Jaime Garcia-Legaz, Secretari d'Estat de Comerç; i Miquel Valls, President de la Cambra de Comerç de Barcelona. 

  

Article publicat a la Drecera 147. Setembre - Octubre 2014

Revista de la Patronal Agraria de Catalunya

Economia