Presentació de la nova societat ALDAHRA FAGAVI al Palau de Congressos de Catalunya

 

 

El passat 19 de desembre a les sis de la tarda, presidit pel Sotspresident MD del Grup AlDahra Agriculture Company, Excm. Khadim Al Darei, es va presentar la nova societat AlDahra Fagavi, amb la presència d’un miler d’empresaris i professionals agraris pertanyents al sector productor de farratges situat a la plana regada lleidatana. També hi assistiren d’altres vinguts de l’Aragó i  de diverses zones productores de la vall del riu Ebre. En representació dels interessos dels membres associats a l’Institut Agrícola hi van assistir el seu president  Sr. Barldiri Ros i el membre executiu Sr. Raimon Ferrer.

L’equip executiu  d’Aldahra Fagavi  que acompanya  el Sr. Josep Mª Gaset  està format  per la senyora  Margarita Fernández, directora financera; pels senyors Abdulghani Ezzitouni, director d’operacions;  Francisco Tabuenca,  Farming Manager; i Jordi Gaset, Marketing Manager.

  
L’espina dorsal de l’acte de presentació es va conformar i concentrar, primordialment, amb els parlaments del Sr. Gaset, del H.E. Alsuraki  i  H.E. Al Darei.

El senyor Gaset  va destacar:
“L’empresa que van fundar els meus pares sempre va apostar per la innovació i l’esforç com a camí per mantenir-se al mercat.  Fagavi dona avui un pas important per continuar amb aquest primer projecte, unint-se ara amb aquest grup internacional.” 

 

El sostpresident i director executiu del Grup multinacional Aldahra, H.E. Kahdim Al Darei, expressà:


 “Nuestro proyecto en España sigue intacto, con la misma ilusión y seriedad. Frente a otros cultivos sujetos a grandes variaciones, nosotros agradecemos que sigan apostando por el cultivo de los forrages que nosotros tanto necesitamos. Nuestra intención es trasladarles tranquilidad, continuidad y proyecto.” 

H.E. Rashed Al Suraqui, peça clau del govern dels Emirats Àrabs Units pel que fà al proveïment d’aliments als seus ciutadans digué: 


“En este caso, como responsable del suministro seguro y duradero de los forrages en mi país, me siento orgulloso y agradecido de contar con el apoyo del grupo Al Dahra, y de ver cómo sus proyectos, para garantizarnos este suministro, son apoyados y siguen por buen camino.”  

Aquesta nova empresa donarà feina directa a unes 140 persones i condicionarà aproximadament unes 360.000 tones de farratges anuals. Aragó i Catalunya, produeixen el 80% dels farratges a Espanya, el camp per créixer d’Aldahra Fagavi és gran. Aquesta és la intenció durant els pròxims anys a la Vall de l’Ebre, augmentar les inversions per garantir una producció abundant i de qualitat. La primera empresa en volum de moviments de contenidors als ports de Barcelona i Tarragona és Aldahra Foods. La companyia destaca el seu especial compromís amb la zona farratgera de l’Ebre, volent garantir estabilitat i guanys als seus proveïdors i productors. Encara més ara, que la reforma de la PAC obre tants interrogants de cara al seu futur.   
El consum total anual de farratges dels Emirats Àrabs Units des de 2007 no ha estat inferior als 1’1 milions de megatones i tendeix a incrementar. Als Emirats Àrabs Units, per llei, no és permesa la producció d’alfals. El principals països proveïdors del EAU tradicionalment són els EUA (USA) i l’Àfrica subsahariana, grup al qual, aquests darrers anys, s’hi ha afegit Europa.

A continuació de l’acte de presentació es va oferir un abundant i variat còctel-lunch a una gran sala adjunta. En primer terme de la fotografia és poden identificar clarament diversos socis de l’Institut Agrícola. En finalitzar l’àpat i a la sortida, es va obsequiar cada assistent amb una estètica caixa de deliciosos dàtils, un dels tres símbols tradicionals de l’hospitalitat àrab junt amb la mel i la llet.  Són aquests dolços fruits produïts, amb il·lusió, per Aldahra en les seves primeres 200 ha. plantades de Palmeres datileres a Namibia el 2009. Amb les varietats Madjool, Barhee, Khalas, Hilali i Luna Abu, totes ja en producció.

No  vos resultaran pas nous el nostres comentaris entorn la globalització de la producció i dels mercats agraris. La implantació agrària multinacional dels Emirats Àrabs Units, ja vos l'hem comentat en més d’una ocasió, és creixent i no té pas gaire res a envejar la Xinesa o Coreana. No té, ni de bon tros, l’extensió d’aquestes darreres, però si que les supera en qualitat de producció i en diversitat de productes produïts. Avui Aldahra no és pas l’única empresa multinacional agrària dels EAU, però la podem trobar implantada i en producció als USA, Argentina, Austràlia, Sudàfrica, Namibia, Egipte, Sudan, Pakistán, i gràcies a l’existència d’un canal de Suez que ara sembla que comença a funcionar ‘diferent’ de com ho feia, l’agricultura d’Itàlia, Grècia, Rumania, Marroc o Espanya, entren també en joc.    

Article publicat a La drecera 137. Gener - Febrer 2013

Revista de la Patronal Agrària de Catalunya

Economia