EL PLA DIRECTOR DE LES MUNTANYES DEL BAIX (LLOBREGAT)

Una nova protecció del territori del Baix Llobregat torna a planar sobre la zona forestal.

Us informen que el Pla Director de les Muntanyes del Baix Llobregat s’ha aprovat inicialment. De fet, oficialment, només han sortit publicats al “Butlletí Oficial de la Província de Barcelona” els Acords dels Plens de tres ajuntaments: Sant Boi de Llobregat, Begues i Santa Coloma de Cervelló:

 

Mitjançant aquests Acords s’aprova inicialment el referit Pla Director i s’obre un tràmit d’informació pública pel termini d’un mes per tal que els interessats puguin examinar l’expedient i presentar les propostes i/o al·legacions que estimin escaients.

Tanmateix cal dir que hi ha altres municipis que s’han adherit a l’endegament i tramitació del referit Pla Director. Aquests són: Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, La Palma de Cervelló, Olesa de Bonesvalls, Pallejà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans. Sobre aquests no ens consta –al tancament de l’edició de l’article- que s’hagi publicat oficialment els acords. Us recomanem, però, que consulteu al vostre Ajuntament per si existeix aquest Acord del Ple i el termini per a al·legar.

El Pla Director comprèn unes 12.000 hectàrees i abasta aproximadament la zona muntanyenca existent entre el riu Llobregat i el massís de l’Ordal i del Garraf. L’objectiu preferent i prioritari és protegir i “blindar”, una vegada més, unes zones forestals i de muntanya, per convertir el territori en una espècie, o avantsala, del “parc”. Així, dels pocs racons de la comarca que no estaven protegits, deixen  de gaudir d’aquesta situació i es veuen condemnats a l’espiral sense sortida del foment de la biodiversitat i la “millora” del medi ambient.
 I és que aquest pla s’afegeix a altres figures de protecció ja existents, com el Parc Natural del Garraf, el Parc Agrari del Llobregat, el PEIN de les Muntanyes de l’Ordal o espais de la “Xarxa Natura 2000”.

Per tant, si us trobeu en algun dels municipis esmentats anteriorment, l’INSTITUT AGRÍCOLA us encoratja i anima a que consulteu la documentació. Entenem que és important, encara que us pugui semblar inicialment innocu, que prengueu la molèstia d’examinar detingudament el Pla Director de les Muntanyes del Baix . I si ho creieu necessari, presenteu els suggeriments adients per defensar els vostres drets i interessos. Penseu que, en el cas que no es faci cap aportació, el Pla Director s’entendrà definitivament aprovat, sense necessitat d’adopció d’un nou acord. La disponibilitat del vostre patrimoni i la llibertat de l’activitat empresarial futura en dependrà. El Pla Director no deixa de ser la punta de llança de tot un seguit de normatives i planejament derivat que, a nivell local, haurà de procedir a aplicar molt més concretament els seus objectius. Aturar que aquest esdevenidor tant negatiu quedi aturat, depèn de cadascú. No es pot deixar de passar aquesta oportunitat per lluitar per un gaudiment lliure del patrimoni i la sobreprotecció.

 

LA DRECERA. núm. 120. Març - Abril 2010

Informatiu Agrari de l'Institut Agrícola.

Territori