9. UN JOVE REI ENS SALUDA. L’'ESPERANÇA D’UNA NOVA ETAPA PER UNA AGRICULTURA AMB PROBLEMES CREIXENTS. 1976-1994.


* El 1976, l'’Institut celebra el seu 125è aniversari amb un seguit d’'actes a l'Ajuntament i a la Diputació Provincial de Barcelona. A destacar, l’'encertat discurs inaugural d’'Octavi Saltor en la solemne obertura dels actes commemoratius. L'’Institut Agrícola rep la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona i la de la Diputació Provincial. El Rei Joan Carles I es reuneix amb al Junta de Govern de l'’Institut Agrícola al Palauet Albèniz de Barcelona, el 18 de febrer de 1976 (Foto en color del rei Joan Carles I donant la mà al president Jesús Raventós Fatjó).

* L'’any 1980 l'’Institut Agrícola organitza la 1ª Exposició del Llibre Agrícola Nacional i Estranger, coincidint amb la festivitat de Sant Isidre.

* El 1987 es celebra el centenari de l’'entrada de la fil·loxera a Catalunya, amb diferents conferències i articles.

* Durant aquests anys hi ha un esforç especial en la divulgació de les Denominacions d’'Origen, Denominacions de Qualitat i Marca de Qualitat alimentària.

* El DARP, com a reconeixement a la tasca que desenvolupa l’'Institut Agrícola, li concedeix, l’any 1989, la seva Gran Placa Guardó.

* El 1991 neix Turisverd, un nou horitzó d’'activitats empresarials de servei. Amb aquesta actuació es pretén incorporar noves rendes al món rural. (Foto logo Turisverd